Особливості вживання родового відмінка у вторинній семантико-синтаксичній функції об’єкта - Межов, Олександр Григорович; Mezhov, O. G. (Східноєвропейський національний університет ім. лесі Українки, 2008)
У статті проведено системне дослідження об’єктних синтаксем у зв’язку з семантичними типами предикатів. Описано родовий відмінок як морфологічний засіб вираження семантичної категорії об’єкта в елементарних та неелементарних простих реченнях. In the article the systemic investigation of the object syntaxemes in connection with semantic types of predicates was held. Genitive as method of expression of the semantic category of the object in the semantically elementary and non-elementary simple sentence were described.
Features of the use of oblique genitive in the secondary semantic-syntactical function of object
Keywords: синтаксема; об’єкт; предикат; родовий відмінок; syntaxema; object; predicate; genitive