CAS Maxima: основи роботи - Шваліковський, Дмитро Миколайович (Вежа-Друк, 2022)
Навчально-методичний посiбник мiстить опис програмного пакету CAS Maxima, що використовується для розв'язання низки задач математичного аналiзу та лiнiйної алгебри, а також набiр завдань для проходження студентами обчислювальної практики. Команди та функцiї цього застосунку докладно описанi iз використанням рiзних опцiй та областей застосувань i проiлюстрованi численними прикладами. Посiбник мiстить 8 роздiлiв, якi охоплюють найбiльш важливi роздiли вищої математики для допомоги студентам фiзичних та технiчних спецiальностей. Матерiали розробленi у вiдповiдностi до навчальних планiв пiдготовки студентiв у галузi знань "10 Природничi науки" спецiальностей "Середня освiта (Фiзика)", "Фiзика та астрономiя", "Прикладна фiзика та наноматерiали" у ВНУ iменi Лесi Українки.
Keywords: maxima; система комп'ютерної алгебри; комп'ютерне моделювання; комп'ютерна математика; 004.94; 517.9