Адвербіальні синтаксеми у лінгвістичному трактуванні І.Р. Вихованця - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Донецький національний університет, 2005)
У статті йдеться про адвербіальні синтаксеми як структурно-семантичний компонент речення. Пояснюється лінгвістична інтерпретація адвербіальних синтаксем І.Р. Вихованцем. Наводяться приклади частиномовної реалізації адвербіальних синтaксем. Adverbial syntaxems as structural-semantic components of the sentens are analized in the article. Lingvuistic interpritation of adverbial syntaxems by I.R.Vyhovanets is explained. The examples of the spescification of adverbial syntaxems as parts of speech are given.
Гандзюк Олександра Михайлівна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: синтаксема; адвербіальна синтаксема; просте ускладнене речення; syntaxem; adverbial syntactic units; simple-complicated centens