Особливості просторової локалізації субнаціональних анклавів й ексклавів у країнах Африки - Лажнік, Володимир Йосипович; Lazhnik, V. Y. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Здійснено просторовий аналіз поширення субнаціональних анклавних територій на найвищому просторовому рівні адміністративно-територіального поділу усіх країн Африки. Виділено три групи африканських країн за ступенем анклавності/ексклавності їхніх державних територій. The spatial analysis of the subnational enclave territories’ spread at the highest level of the spatial administrative and territorial division of African countries is made. Three groups of African countries have been determined according to their national territories enclave/exclave degree.
Features of Spatial Localization Subnational Enclaves and Exclaves in the Countries of Africa
Keywords: анклав; анклавність; адміністративно-територіальна одиниця; ексклав; країна; субнаціональний; enclave; enclave degree; administrative and territorial unit; exclave; country; subnational