Концепції сучасного природознавства : практикум - Павловська, Тетяна Сергіївна; Ковальчук, Іван Платонович; Рудик, Олександр Володимирович (My University, 2023)
У практикумі запропоновано теми, навчальні й контрольні питання для семінарських занять, завдання (кросворди на природничо-географічну тематику, теми рефератів) для самостійної роботи студентів при вивченні ними освітнього компонента „Концепції сучасного природознавства”. Посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів, які здобувають освітні ступені магістра за спеціальністю 103 „Науки про Землю”, освітньо-професійною програмою „Гідрологія” та спеціальністю 106 „Географія”, освітньо-професійними програмами „Фізична географія” й „Економічна та соціальна географія”. Практикум може бути корисним усім, хто цікавиться природничими науками.
Keywords: природознавство; природничі знання; методи наукового пізнання; прикладні проблеми сучасного природознавства; сучасні проблеми космології; концепції виникнення життя на Землі; виникнення людини; становлення суспільства; екологія; природокористування; сучасна фізика; сучасна хімія; сучасна біологія; сучасна географія; сучасна геологія; 502 (072)