Розробка комплексної системи захисту інформації на мобільних пристроях з функцією віддаленого видалення даних - Хмілевська, Аліна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі розглянуто питання інформаційної безпеки мобільних пристроїв, зокрема ризики, пов’язані з витоком даних у разі їх втрати або викрадення. Запропоновано рішення у вигляді мобільного застосунку, який дозволяє здійснювати віддалене видалення чутливої інформації з пристрою користувача. Система реалізована на основі клієнт-серверної архітектури з використанням сучасних інструментів розробки мобільних застосунків і хмарних сервісів. Проведено аналіз сучасних загроз безпеці даних на мобільних пристроях, визначено технічні та функціональні вимоги до системи, розроблено архітектуру рішення та реалізовано ключові функції, серед яких: віддалене видалення медіафайлів, контактів, журналу викликів, а також збережених файлів. Особливу увагу приділено безпечній передачі команд та дотриманню вимог сучасних стандартів захисту інформації. Під час тестування було перевірено працездатність системи на різних версіях Android. Робота має прикладний характер і може бути використана для створення корпоративних політик мобільної безпеки або особистого захисту даних.
Keywords: мобільна безпека; віддалене видалення; Flutter; Firebase; інформаційний захист; Android