Теоретико-методологічні основи планування тренувальних засобів у підготовці боксерів - Скавронський, О.; Skavronskiy, A. (Східноєвропейський національний університет ім.Лесі Українки, 2012)
Отримані в дослідженні результати дають підставу відзначити, що одним з основних принципів багаторічного планування загальних і спеціальних засобів тренувальної дії в підготовці юних боксерів повинно бути врахування вікових закономірностей розвитку окремих систем та всього організму в цілому. Особливого значення реалізація цього принципу набуває на віковому етапі, коли ще не завершилися активні процеси росту та розвитку організму юних боксерів. Планування тренувального процесу юних боксерів повинно ґрунтуватися на знаннях про загальні закономірності розвитку їхнього організму, а також ураховувати вікові та обумовлені тривалістю занять особливості взаємозв’язків між засобами, методами спеціальної та загальної спрямованості в цілісній структурі тренувального процесу. The obtained results allow show that one of the basic principles of long-term planning of general and special means of training for preparing young boxers should be taking into account age peculiarities of individual systems and entire body as a whole. Special meaning the realization of this principle achives on a reliable stage, yet ended when the active processes of growth and development of the body of young boxers. Planning of training process of young boxers it must be based on knowledges about general regularities of development of their organism, and also to take into account age and conditioned duration of employments of feature of intercommunications between facilities, by the methods of special and general orientation in the integral structure of training process.
Theoretico-Methodological Bases of Planning of Training Facilities in Preparation of Boxers
Keywords: планування; тренувальні засоби; боксери; спорт; фізичний розвиток; підготовка; спортсмени; техніка; змагання; planning; trainings facilities; boxers; sport; physical development; preparation; sportsmen; technique; competition