Когнітивно-дискурсивні S-універсалії перекладу художнього тексту: досвід емпіричного психолінгвістичного дослідження - Засєкін, Сергій Васильович; Zasiekin, Serhii V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто психолінгвістичне вивчення когнітивно-дискурсивних S-універсалій перекладу художнього тексту. Запропоновано дослідити їхні різновиди на основі психолінгвістичного аналізу сорока цільових текстів студентських перекладів українською фрагмента твору Дж.Селінджера «Френні». The article is focused on the study of cognitive and discursive S-universals of literary translation from psycholinguistic perspective. The study is based on the analysis of forty target versions of J. D. Salinger’s «Franny» excerpt translated into Ukrainian by novice translators.
Cognitive and Discursive S-Universals of Literary Translation: An Empirical Psycholinguistic Study
Keywords: когнітивно-дискурсивні S-універсалії; cognitive and discursive translation S-universals; художній переклад; literary artistic translation; когнітивний стиль перекладача; translator’s cognitive style