Архетипний аналіз мови ораторського тексту (на матеріалі публічних виступів ЛІни Костенко) - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (My University, 2007)
У статті зроблено спробу проаналізувати публічні виступи Ліни Костенко з погляду психоаналітичної концепції. Особливу увагу приділено проблемі архетипного аналізу образів. Авторка намагалась пояснити причину їх виникнення та функції у тексті промов. The article is devoted to analyzing the public speeches of Lina Kostenko according to the method of psychoanalysis. A special attention is on the problem of archetype analysis of images. The author tries to explain their main particularities and functions in Lina Kostenko’s orations.
Keywords: психоаналіз; несвідоме; колективне несвідоме; psychoanalysis; unconscious; collective unconscious; archetype; image; symbol; образ; символ; архетип