СУД ТА СУДОЧИНСТВО В ЗАХІДНІЙ ВОЛИНІ ЗА ГЕТЬМАНАТУ П. СКОРОПАДСЬКОГО - Гуцалюк, Інна Олександрівна (Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки, 2010)
У статті розкриваються заходи Української Держави П. Скоропадського щодо розбудови національної судової системи на місцях. Аналізуються формування судового законодавства, організаційна структура, компетенція судових установ як загальної, так і місцевої юрисдикції, їх діяльність на теренах Західної Волині, пристосованість до вимог часу, сприйняття українським суспільством. В статье раскрываются действия Украинского Государства П. Скоропадского по переустройству национальной судебной системы на местах. Анализируются формирования судебного законодательства, организационная структура, компетенция судебных учреждений как общей, так и местной юрисдикции, их деятельность в Западной Волыни, приспособленность к требованиям времени, восприятия украинским обществом. In the article the measures of the Ukrainian State P. Skoropads’kyy’s open up on alteration of the national judicial system on places. Formings of judicial legislation, organizational structure, jurisdiction of judicial establishments of both general and local jurisdiction, their activity are analysed on the walks of life Western Volyn’s, adjusted to the requirements of time, perception Ukrainian society.
Keywords: Українська Держава; Західна Волинь; Луцький окружний суд; З’їзд мирових суддів; Мирові суди; Ukrainian State; Western Volyn; Lutsk district court; Congress magistrates; Мagistrates' courts