Потенціометричні сенсори для визначення анальгіну у фармпрепаратах - Кормош, Ж. О.; Савчук, Т. І.; Базель, Я. Р.; Семенишин, Д. І.; Кочубей, В. В.; Цесля, Т. І.; Kormosh, Zh. O.; Savchuk, T. I.; Bazel, Ya. R.; Semenishin, D. I.; Kochubey, V. V.; Ceslya, T. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Створено пластифікований I3 - та I2Br- сенсор, що містить як електродоактивну речовину іонний асоціат трийодиду та йодброміду бутилродаміну. Робочий інтервал рН трийодидного сенсора 2–12, а для йодбромідного – рН 2–10. Інтервал лінійності електродної функції знаходиться в межах 9×10-6 – 1×10-1 моль/л, крутизна – 65 мВ/pC для трийодидного, а для йодбромідного лінійність – 1×10-5. The І3 - and I2Brsensor with a PVC membrane containing ionic associates of butyl rhodamin triiodide and iodbromide as electrode-active substance were developed. The рН working range triiodide sensor is 2–12 and iodbromide sensor is 2–10. The linearity ranges of triiodide sensor function are 9×10-6–1×10-1 mol/L, the sensor function slopes are – 65 mV/decade. The linearity ranges of iodbromide sensor function are – 1×10-5–1×10-1 mol/L, the sensor functionine slopes are – 68 mV/decade. The efficiency of the use of sensor for the analgin determination in pharmaceutical preparations was shown by potentiometric titration methods – 1×10-1 моль/л, крутизна – 68 мВ/pC. Розроблений сенсор апробовано при потенціометричному титруванні анальгіну у фармацевтичних препаратах.
Potentiometric Sensors for the Determination of Analgin in Pharmaceuticals.
Keywords: трийодидний сенсор; йодбромідний сенсор; потенціометричне титрування; triiodide sensor; iodinebromide sensor; potentiometric titration