Рівненська дитяча залізниця як об’єкт туризму обласного центру. - Качаровський, Роман Євгенович; Мельник, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Антипюк, Олена Володимирівна (Університет Григорія Сковороди в Переяславі, 2023)
Основну увагу приділено дитячим залізницям як туристичним осередкам. Акцент зроблено на Рівненську дитячу залізницю. Описано історію формування дитячих залізниць в Україні. Вивчено історію становлення та розвитку дитячої залізниці в м. Рівне. Визначено основні складові її ролі у туристичній галузі краю. Розгянуто проблеми її функціонування як об’єкту туризму.
Keywords: туризм; туристичні ресурси; дитяча залізниця; пізнавальний туризм; м. Рівне; Рівненська область; 911.3:[796.5:625.1](477.82-25)