Формування управлінських компетентностей майбутнього керівника навчального закладу в курсі «Технології освітнього менеджменту та моніторинг якості освіти». - Ройко, Лариса Леонідівна (My University, 2022)
Мета дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні формування управлінських компетентностей майбутніх керівників навчальних закладів при вивченні дисципліни «Технології освітнього менеджменту та моніторинг якості освіти» студентами магістрами.
Підготовка майбутнього вчителя до виконання ним посадових обов’язків – складна, багатогранна справа, розв’язання якої залежить від професійної підготовки. Для навчального закладу найбільш затребуваними є не просто висококваліфіковані педагоги, а фахівці, які зможуть досліджувати навчально-виховний процес та будувати стратегію розвитку закладу, ухвалювати самостійні рішення, здійснювати корегувальну і контрольно-оцінюючу діяльність.
Keywords: освітній менеджмент; моніторинг якості освіти; керівник навчального закладу; 378.1:372.8