Науковий дискурс у світлі основних положень синергетики - Піхтовнікова, Л. С.; Pikhtovnikova, L. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто основні поняття і підходи синергетики у застосуванні до наукового дискурсу. Проаналізовано фактори самоорганізації дискурсу, що виявляються в дії параметра порядку. This article deals with basic synergetic notions and approaches when applied to the scientific discourse. The factors of the self- organization of the discourse that manifest themselves in the action of the order parameter are studied.
Scientific Discourse in the Light of the Major Synergetic Notions
Keywords: дискурс; discourse; синергетика; synergy; самоорганізація; self-organization