Сучасні підходи до модернізації навчально-виховного процесу з фізичного виховання в закладах вищої освіти - Бойко, Валерій Федосійович; Boyko, Valeriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
У статті подано аналіз наявних підходів до модернізації навчально-виховного процесу з фізичного виховання студентської молоді в закладах вищої освіти. Для системного підходу використано такі методи дослідження, як теоретичний аналіз та узагальнення науково-методичної літератури, інформаційних ресурсів мережі Інтернет і документальних матеріалів, метод порівняння й зіставлення, абстрагування, логіко-теоретичний аналіз. Установлено, що рекомендованими базовими моделями та формами організації фізичного виховання є секційна, професійно орієнтована, традиційна й індивідуальна. Наголошено також на перспективності застосування спортивно-орієнтованих та здоров’яформувальних технологій у навчальний і позанавчальний час для підвищення інтересу студентів для організованих занять із фізичного виховання, їх залучення до регулярних занять руховою активністю. Ключові слова: студенти, заклади вищої освіти, фізичне виховання, модернізація, форми організації. The article is devoted to the analysis of available approaches to modernization of the educational process on the physical education of students in higher education institutions. For the system approach, the following research methods were used: theoretical analysis and generalization of scientific and methodical literature, information resources of the Internet and documentary materials, the method of comparison and matching, abstraction, logical and theoretical analysis. It has been established that the recommended basic models and forms of physical education organization are sectional, professional-oriented, traditional and individual. It is also emphasized the prospect of using sports-oriented and health-forming technologies in the educational and non-academic time in order to increase the interest of students for organized physical education classes, involving them in regular motor activity.
Modern Approaches to Modernization of the Educational Process of Physical Education in Higher Education Institutions
Keywords: студенти; заклади вищої освіти; фізичне виховання; модернізація; форми організації; students; higher educational institutions; physical education; modernization; forms of organization