Квебекська французька як приклад мовної варіативності - Хома, Юлія (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Варіативність є одним з найважливіших аспектів розвитку та функціонування мов у сучасному світі. Квебекська французька мова представляє собою унікальний приклад територіального варіанту французької мови, що сформувався під впливом історичних, соціальних та культурних факторів. Дослідження особливостей квебекської французької мови дозволяє краще зрозуміти механізми мовної варіативності та процеси формування національних варіантів мов.
Keywords: варіативність; квебекська французька мова; механізми мовної варіативності; мовна ідентичність; діалекти; фонетична система