Образ дитини-бешкетника крізь призму етноімагології (на матеріалі повісті М.Твена "Пригоди Тома Сойєра" і трилогії В.С.Нестайка "Тореадори з Васюківки") - Салюк, Богдана; Saljuk, Bohdana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано образ дитини-бешкетника в етноімагологічній перспективі на матеріалі повісті М.Твена "Пригоди Тома Сойєра" та трилогії Вс.Нестайка "Тореадори з Васюківки". In the article the image of a mischievous child is analyzed in the ethno-imagological perspective on the material of M.Twain's "The Adventures of Tom Sawyer" and V.Nestajko's "Toreadors from Vasjukivka".
The Image of a Mischievoes Child through the Prism of the Ethno-imagology (on the material of M. Twain's tale "Thom Sawyer Adventures" and Vs.Nestaiko's trilogy "Toreadory z Vasiukivky"
Keywords: етнообраз, національний характер, персонаж, бешкетник.; ethnoimage, national character, character, mischievous child.