Мовленнєвий портрет дитини дошкільного віку з ГРДУ - Соловей, Оксана Анатоліївна; Solovei, Oksana (Інститут психології ім. Г.С.Костюка НАПН України, 2011)
У статті відображено результати теоретичного і емпіричного вивчення мовленнєвого портрету дошкільника як психолінгвістичної категорії. На теоретичному рівні цей феномен визначається як індивідуальні особливості мовленнєвої діяльності, що реалізуються у психологічному, лінгвістичному та психолінгвістичному проявах. Емпіричне вивчення мовленнєвого портрету дошкільників з ГРДУ здійснюється шляхом дослідження пізнавальних процесів та мовлення дітей дошкільного віку в лінгвістичному та психолінгвістичному аспектах.
Keywords: мовленнєвий портрет; мовлення; пізнавальна сфера; лінгвістичні особливості; психолінгвістичні особливості; мовна компетенція; portrait speech; speech; linguistic features; psycholinguistic features; language competence; 159.97