Фізична працездатність школярів визначається рівнем їх біологічної зрілості - Сітовський, Андрій Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
При оцінці рівня фізичної підготовленості школярів слід враховувати рівень їх біологічного розвитку, оскільки біологічний вік в більшій мірі, ніж хронологічний, відображає зрілість окремих морфофункціональних параметрів організму, його адаптивні можливості. При визначенні параметрів фізичної працездатності за показниками субмаксимального тесту PWC170 доцільно оперувати відносними її показниками, як найбільш інформативними.
Keywords: фізична працездатність; школярі; біологічна зрілість