Еволюція торфових ґрунтів Шацького поозер’я - Колошко, Леся Костянтинівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Koloshko, Lesia K.; Karpiuk, Zoia K. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Подано результати вивчення торфових ґрунтів Шацького поозер’я, запропоновано раціональне використання ренатуралізованих площ.

The paper presents results of the peaty soils of Shatsk Lakes, also proposes using of the renaturalization areas.
Evolution of the Peaty Soils of Shatsk Lakes
Роботу виконано на кафедрі географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: торфові ґрунти; осушення; мінералізація; осідання; ренатуралізація; peaty soils; drainage; mineralization; shrinkage; renaturalization