Функції діяльності соціального педагога в літньому дитячому оздоровчому таборі - Бартків, Оксана Стапанівна; Дурманенко, Євгенія Аристархівна; Bartkiv, Oksana S.; Durmanenko, Ye. A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті аналізуються основні функції діяльності майбутнього соціального педагога в літньому дитячому оздоровчому таборі. Акцентовано увагу на тому, що готовність соціального педагога до роботи в дитячих оздоровчих таборах розуміється як складне багатоаспектне особистісне утворення, що є фундаментальною умовою успішного виконання функцій організації ефективного дозвілля, відпочинку та оздоровлення школярів. У свою чергу, підготовка студентів до роботи в літніх оздоровчих таборах розглядається як складова загальної професійної підготовки, результатом якої є позитивне ставлення до професії, усвідомлення мотивів і потреб студентів у роботі в дитячих таборах, наявність професійно-важливих якостей особистості, її соціальної зрілості, почуття відповідальності за власну діяльність, а також відповідні знання, вміння і навички. Організовуючи відпочинок й дозвілля школярів майбутні соціальні педагоги у дитячому оздоровчому таборі виконують наступні функції: організаторську, виховну, комунікативну, діагностичну, прогностичну, компенсуючу та суспільно-педагогічну. Bartkyv Oksana, Durmanenko Evhenyia. Functions of Activity of the Social Teacher in a Summer Children's Recreation Camp. In article the main functions of activity of future social teacher in a summer children's recreation camp are analyzed. The attention that readiness of the social teacher for work in children's recreation camps is considered as difficult multidimensional personal education is focused, is a fundamental condition of successful performance of functions of the organization of effective leisure, rest and improvement of pupils. In turn, training of students for work in summer recreation camps is analyzed as a component of the general vocational training which the positive relation to a profession, understanding of motives and needs of students for work at children's camps, existence of professionally important qualities of the personality, its social maturity, a sense of responsibility for the activity, and also the corresponding knowledge, skills is result. Organizing rest and leisure of pupils future social teachers in a children's recreation camp carry out the following functions: organizing, educational, communicative, diagnostic, predictive, compensating and public and pedagogical.
Функции деятельности социального педагога в летнем детском оздоровительном лагере
Functions of Activity of the Social Teacher in a Summer Children's Recreation Camp
Keywords: літній дитячий оздоровчий табір; готовність соціального педагога до роботи в дитячих оздоровчих таборах; підготовка студентів до роботи в літніх оздоровчих таборах; функції діяльності соціального педагога в дитячому оздоровчому таборі; summer children's recreation camp; readiness of the social teacher for work in children's recreation camps; training of students for work in summer recreation camps; functions of activity of the social teacher in a children's recreation camp