Категорія лексико-граматичної модальності в сучасній українській мові (на матеріалі творів волинських письменників) - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті системно описано категорію лексико-граматичної модальності на матеріалі творів волинських письменників, визначено її семантичні особливості, ієрархізовано й схарактеризовано формальні засоби реалізації. In the article a systematic description of the lexico-grammatical category of the modality on the Volhynian writers’ material is carried out, its semantic features are defined, formal means of implementation are characterized.
Lexico-grammatical category of modality in the modern Ukrainian language (based on the works of Volhynian writers)
Keywords: лексико-граматична модальність; модальна синтаксема; присудок; lexico-grammatical modality; modal syntaxeme; predicate; 811.161.2’367