Перспективи раціонального використання сапропелевих ресурсів водойм Волинської області - Соловко, Д. І.; Solovko, D. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
З’ясовано геохімічні особливості донних відкладів озер Волинської області. Дано кількісну оцінку та проаналізовано перспективи використання донних відкладів водойм у різних галузях господарства. Схарактеризовано основні напрями використання сапропелевих ресурсів залежно від їх типів.Elucidated the geochemical characteristics of bottom sediments of lakes Volyn region This quantitative assessment and analysis of the usage of bottom sediments of water bodies in Volyn. The main directions of sediments resources depending on their types.
Prospects for Rational Use of Water Resources Sediments Volyn Region
Keywords: сапропелі; ресурси; водойми; раціональне використання; продуктивність; родовища; sediments; resources; water bodies; rational usage; productivityю; deposit