Епідеміологічні особливості травм кисті та методи оцінки результатів реабілітаційного втручання - Ліпська, О; Lipskaya, О (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті узагальнено дані про частоту травм кисті, питому вагу пошкоджень сухожилків згиначів пальців кисті, розглянуто клінічні тести, що пропонуються для діагностики характеру ушкоджень. Наведено найчастіші місця травм сухожилків згиначів. Обговорено способи оцінки результатів відновного лікування, що пропонуються в сучасній реабілітаційній практиці, підсумовано основні причини неповноцінного лікування. The paper summarizes data on the frequency of hand injuries, weight injuries flexor tendons of fingers were considered clinical tests offered to diagnose the nature of injuries. There are some common sites of injuries of flexor tendons. Discussed ways of assessing rehabilitation treatment offered in modern rehabilitation practice, move the main reasons for inferior treatment.
Epidemiologic Features of Wrist Injuries and Methods of Evaluation of Rehabilitation Interventions
Keywords: травми кисті; сухожилки згиначів пальців кисті; епідеміологія; методи оцінки; wrist injury; flexor tendon fingers; epidemiology; methods of assessment