Сучасні тенденції професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту - Бєлікова, Наталія Олександрівна; Bielikova, Nataliia O. (Чернігівський національний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка, 2013)
Визначено сучасні тенденції функціонування вищої фізкультурної освіти. Науково обґрунтовано необхідність гуманізації та гуманітаризації, фундаменталізації, забезпечення неперервності, міждисциплінарності та інтернауковості, інтелектуалізації та динамізації професійної підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання та спорту. Определены современные тенденции функционирования высшего физкультурного образования. Научно обоснована необходимость гуманизации и гуманитаризации, фундаментализации, обеспечение непрерывности, междисциплинарности и интернаучности, интеллектуализации и динамизации профессиональной подготовки будущих специалистов по физическому воспитанию и спорту. Current trends of higher physical training functioning have been determined. The necessity of humanization and humanitarization, fundamentalization, ensuring continuity, interdisciplinarity and interscientifity, intellectualization and dynamism of future specialists’ physical education and sport training have been scientifically substantiated.
Modern Trends of Physical Education and Sport Future Specialists’ Professional Training
Keywords: тенденції; tendencies; професійна підготовка; professional training; фахівці з фізичного виховання та спорту; physical education and sport specialists