Структурно-семантичні, словотвірна та функціональні особливості військових термінів - Попівняк, Юлія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Військова термінологія є важливою частиною професійного мовлення військових, а також людей, які пов'язані з військовою сферою. Вона має свої специфічні структурно-семантичні, словотвірні та функціональні особливості, які відрізняють її від інших галузевих термінологій. Дослідження цих особливостей є актуальним з кількох причин. По-перше, воно дозволяє глибше зрозуміти природу військової термінології та її роль у військовій сфері. По-друге, воно може сприяти удосконаленню військової термінології, зокрема її систематизації та уніфікації. По-третє, воно може бути корисним для людей, які вивчають військову термінологію, наприклад, для військових перекладачів.
Keywords: Військова термінологія; Військовий сленг; англомовні військові терміни