Збиральництво : відеолекція - Дмитренко, Алла Адамівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Показано місце збиральництва в структурі традиційної господарської діяльності та в системі життєзабезпечення населення України, регіони найбільшого поширення збиральництва. Проаналізовано форми збиральництва (збирання ягід, грибів, трав, диких плодів, соків дерев). Звертається увага на звичаї й обряди, пов’язані із збиранням різних дарів природи.
Keywords: Допоміжні заняття; збиральництво; ягоди; гриби; рослини; дикі плоди; гребінка; коробки