Комплексна оцінка спеціальної техніко-тактичної підготовленості в спортивному орієнтуванні - Доценко, Олена; Dotsenko, Olena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У такому складному виді спорту, як спортивне орієнтування, дуже важко визначити рівень техніко-тактичної підготовленості. У статті представлено модель комплексної оцінки спеціальної техніко-тактичної підготовленості без застосування дорогого та складного обладнання. Оцінка техніко-тактичної підготовленості – це основа аналізу, без якого не можливо досягти прогресу в орієнтуванні. Методика може допомогти детально проаналізувати допущенні помилки, знайти їх причини та способи усунення, а головне – сприяти тому, щоб пробігти, швидше й результативніше. In such a complex kind of sport as orienteering it is very difficult to determine the level of technical and tactical preparation. The article presents a model of complex estimation of special technical and tactical preparation without the use of expensive and sophisticated equipment. Estimation of technical and tactical preparedness is the basis of analysis which is essential to make progress in orientation. The methodology may help to analyze in detail the mistakes, find their causes and ways of their overcoming. But most importantly, due to which it was possible to run a safer, faster, and most importantly – effectively
Complex Estimation of Special Technical and Tactical Readiness in Sports Orienteering
Keywords: спортивне орієнтування; sports orienteering; оцінка; evaluation; техніко-тактична; technical and tactical; дистанція; distance; аналіз; analysis