Особовий склад української допоміжної поліції Луцька у 1941-1944 рр. - Зек, Богдан; Zek, Bohdan (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто особовий склад української допоміжної поліції Луцька в період німецької окупації 1941–1944 рр. На основі 273 анкет із персональними даними проаналізовано походження, соціальний стан, військовий досвід, рівень освіти і професійної підготовки співробітників служби порядку. Окремо звернено увагу на фізіологічні дані поліцейських та територіальні зміни місць проходження служби.

The article deals with the personnel of Lutsk Ukrainian ancillary police during the German occupation in 1941–1944. The descent, social status, military experience, educational and vocational levels of the order service workers were analyzed based on 273 personal data. Particular attention is drawn to the physiological state of the police officers and the territorial relocation of their service.
The Personnel of Lutsk Ukrainian Ancillary Police in 1941–1944
Keywords: окупація; Луцьк; міліція; служба порядку; поліція; комендатура; occupation; Lutsk; militia; order service; police; commandant’s office