Електоральна підтримка етнічних партій у Сполученому Королівстві: територіальні особливості - Склярська, О. І.; Skliarska, O. І. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано динаміку й територіальні особливості електоральної підтримки етнічних партій у Сполученому Королівстві за результатами виборів до Палати громад 2010 р., а також підсумками голосувань до національного парламенту Шотландії, Асамблеї Уельсу та Асамблеї Північної Ірландії упродовж 2000-х рр. Виявлено ареали максимальної підтримки партій, утворених за етнічною ознакою. The dynamics and territorial characteristics of electoral support ethnic parties in the United Kingdom for the elections to the House of Commons in 2010, and the results of voting to the national Scottish Parliament, Welsh Assembly and Northern Ireland Assembly during the 2000s was analyzed. Revealed areas of maximum support for ethnic parties.
Electoral Support for Ethnic Parties in the United Kingdom: Territorial Features
Keywords: етнічні партії; електоральна підтримка; націоналістичні та юніоністські партії; ethnic parties; electoral support; nationalist and unionist parties