Українсько-польські прізвиськові стереотипи - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, Nataliia M. (Instytut Filologii Słowiańskiej UMCS, 2015)
У статті здійснено співставний аналіз українських і польських прізвиськ, указано на виразні українсько-польські стереотипи у виборі номінативного інструментарію, мотиваційної характеристики, тотожних лексем і словотвірних формантів, присутності конотативного наповнення та функціональної природи неофіційних антропонімів. Запропоновано невеликий теоретичний огляд до специфіки прізвиськотворення польських й українських ономастів, подано коментарі до термінологічних понять.

The article analyzes comparable Ukrainian and Polish nicknames listed on expressive Ukrainian-Polish stereotypes in choosing nominative instruments, motivational characteristics identical tokens and derivative formants, the presence of connotative content and functional nature of unofficial anthroponіms. A small overview of the theoretical to the specific nicknames Polish and Ukrainian researchers, submitted comments to the terminological concepts.
Ukrainian-Polish nickname’s stereotypes
Keywords: українські прізвиська; польські прізвиська; стереотип; неофіційний антропонім; Ukrainian nicknames; Polish nicknames; stereotype; unofficial anthroponіm