Питання української культурної спадщини в публіцистиці Дмитра Павличка - Теребус, Оксана Леонідівна; Terebus, Oksana L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті йдеться про питання, які піднімає у своїх публіцистичний статтях Д. Павличко, а саме проблему художньої майстерності, ролі й місця митця в суспільстві, відчуття літературного процесу, впливу творчості однієї людини на творчу долю іншої, проблему молодих письменників. The article is about the guestions, which D.Pavlychko get up’s in his publicistic articles. Namely, the problem of artistic mastery, the role and place of writer in society, the feeling of literary process, the influence of one person on creative fate of another and the problem of young writers.
Keywords: публіцистика Д. Павличка; художня майстерність; класики української літератури; publicistic writing of D.Pavlychko; artistic mastery; the classics of ukrainian literature