Поняття та зміст конституційно-правового статусу суддів в Україні - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Cудді безпосередньо реалізують основні функції правосуддя й від рівня їхнього конституційно-правового статусу залежить авторитет судової влади та ефективність здійснення функції правосуддя в Україні.
Keywords: природа судової влади; принципи діяльності суддів; функції суддів; права та обов’язки суддів; гарантії діяльності суддів