Християнство як механізм саморозвитку особистості у духовній культурі Київської Русі - Гудзенко-Александрук, Олена Георгіївна; Hudzenko-Aleksandruk, Olena H. (Інститут релігієзнавства, філія Львівського музею історії релігії, 2013)
У статті розглядається роль християнства у саморозвитку особистості, що відбувається шляхом релігійних духовних пошуків. Підкреслюється, що ісихазм, як духовна практика, був передтечею “філософії серця”. Відзначається актуальність такого способу саморозвитку в умовах сьогодення. The article examines the role of Christianity in personal self-development, that is by religious spiritual quest. It is emphasized, that isyhasm as a spiritual practice, was the forerunner of the “philosophy of the heart”. Noted the relevance of such a method of self-development in modern conditions.
Christianity as a mechanism of self-development of personality in the spiritual culture of Kievan Rus'
Keywords: саморозвиток; релігійні духовні пошуки; християнська антропологія; ісихазм як духовна практика; містичний досвід; self-development; religious spiritual quest; Christian anthropology; isyhasm as a spiritual practice; mystic experience