З історії українсько-польських літературних взаємин: Юрій Федькович у рецепції Каєтана Абгаровича (Абгара-Солтана) - Ковалець, Л. М.; Kovalets’, L. М. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто основні положення першої спеціальної літературознавчої студії про Юрія Федьковича – праці польського дослідника з Галичини Каєтана Абгаровича (Абгара-Солтана) викладаються як у контексті інших, переважно польськомовних досліджень про видатного українського письменника, так і з погляду своєї пов’язаності з особою реципієнта та його власним творчим самовираженням.The key statements of the work by Polish researcher from Galicia Kajetan Abgarovych (Abgar-Soltan), the first special literary studies of Jurij Fed’kovych, are developed in the context of other studies of this prominent Ukrainian writer (mostly in Polish), and, on the other hand, from the standpoint of it’s connectedness with the recipient person and his own creative self-expression.
From the history of Ukrainian-Polish literary relationships: Jurij Fed’kovych in Kajetan Abgarovych’s (Abgar-Soltan’s) perception
Ковалець Л. М. З історії українсько-польських літературних взаємин: Юрій Федькович у рецепції Каєтана Абгаровича (Абгара-Солтана) / Л. М. Ковалець // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 48-52.
Keywords: Федькович; Абгар-Солтан; рецепція; студія; діалог культур; оригінальність; суб’єктивне; стимулювання до творчості; Fed’kovych; Abgar-Soltan; perception; dialogue of cultures; originality; subjective; stimulating to creation