Вчитель, педагог, наставник, колега, друг (до 70-річчя від дня народження Миколи Михайловича Кучерепи) - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Національна спілка краєзнавців України, 2023)
Висвітлюються основні складові науково-дослідницької, освітянської та громадської діяльності відомого українського історика, кандидата історичних наук, професора, професора кафедри історії України та археології Волинського національного університету імені Лесі Українки Кучерепи Миколи Михайловича в 1984–2023 роках
Keywords: Волинська крайова організація Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка; Волинський національний університет імені Лесі Українки; українсько-польські відносини; наукова історична школа; Кучерепа Микола Михайлович; 930(477.82)(092)