Нормативно-правові основи конкурентних відносин на регіональних ринках нерухомості - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Херсонський державний університет, 2017)
Основною ціллю діяльності господарюючих суб’єктів є забезпечення для себе найбільш вигідних умов на ринку, що створює підстави для загострення конкурентних взаємовідносин. В результаті чого виникають факти зловживання ситуативними можливостями учасників ринку. В статті досліджено шляхи державного регулювання та основи нормативно-правового забезпечення конкурентних взаємовідносин на регіональних ринках нерухомого майна в Україні, а також запропоновано напрями їх вдосконалення.

The main objective of economic entities is to provide for themselves the most favorable market conditions, which creates grounds for sharpening the competitive relationship. As a result, there are facts of abuse situational opportunities to market participants. In the article the ways of state regulation and the basis of the legal provision of competitive relations in the regional real estate market in Ukraine and suggested areas of improvement.
Normative and legal framework of competitive relations on regional real estate markets
Keywords: конкуренція; конкурентні відносини; державне регулювання; нерухомість; нерухоме майно; регіональний ринок нерухомості; ринок нерухомого майна; нормативно-правове забезпечення; competition; competitive relationships; government regulation; real estate; real estate market; regional real estate market; regulatory support