Кон’юнктура світового товарного ринку та ринку послуг - Корнелюк, Ольга Антонівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів з основами теорії та практики дослідження кон’юнктури, визначення поточного стану, тенденцій та перспектив розвитку світового товарного ринку на основі застосування неформалізованих та формалізованих методів, економетричних моделей прогнозування ринкової кон’юнктури. Програмою дисципліни передбачено системний підхід до оволодіння методологічним інструментарієм у галузі кон’юнктурних досліджень, вивчення кон’юнктури основних ринків товарів та послуг світової економіки. Доцільність вивчення дисципліни обумовлена потребою розуміння сутності міжнародної економічної кон’юнктури, факторів впливу на неї та методів аналізу тенденцій та прогнозування кон’юнктури світового товарного ринку та ринку послуг, розуміння алгоритму проведення системної оцінки ринкової кон’юнктури на основі використання інформаційних матеріалів профільних організацій. Набуті знання та вміння можуть бути використані у практичній діяльності та є необхідними для формування висококваліфікованого фахівця у сфері міжнародних економічних відносин.
Keywords: основи міжнародних кон'юнктурних досліджень; система кон'юнктурних показників; характеристика товарного ринку; світовий ринок послуг; економічне прогнозування