Теоретичні та практичні питання ринкового реформування економіки у працях М. Х. Бунге - Стрішенець, Олена Миколаївна; Strishenets, Olena M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглядаються науково – теоретичні погляди та практично – реформаторська діяльність М.Х.Бунге, який розробив і почав втілювати у життя програму ринкових перетворень, спрямованих на реформування економічної системи Росії другої половини ХІХ ст. Подано оцінку ефективності проведених реформ. Scientifically theoretical views and practically reforming activities of N.Kh.Bunge are investigated in this article. He developed and started to realize the whole program of market reformations, aimed at the reformation of Russian economy in the second half of 19 century. An estimate was given to the effectiveness of the reforms made.
Theoretical and Practical Issues of Market Reforming of Economy in the Works of N.Kh.Bunge
Keywords: наукова спадщина М.Х.Бунге; економічна думка; економічна система; Російська імперія; реформа; реформаторська програма; ринкове реформування економіки; модернізація економіки; ринкові відносини; трансформаційні перетворення; фінансова політика; scientific heritage N.Kh.Bunge; economic mind; economic system; Russian Empire; reform; reforming program; market reforming of economy; modernization of the economy; market relations; transformational reformations; financial policy