Енергетична незалежність України як критерій енергетичної безпеки - Матвійчук, Наталія Миколаївна; Matviichuk, Nataliia M.; Островський, Василь; Ostrovskyi, Vasyl (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Найвагомішими показниками енергетичної безпеки, які визначають її енергетичну незалежність, є: 1) частка власних джерел у балансі паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) держави; 2) рівень імпортної залежності за домінуючим ресурсом у загальному постачанні первинної енергії (ЗППЕ); 3) частка імпорту ПЕР з однієї країни у загальному обсязі його імпорту.
Keywords: енергетична безпека; енергетична незалежність