Місце та роль інституту судової влади в системі конституційного права України - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано вітчизняне конституційне законодавство про судоустрій і статус суддів, уточнено зміст судової влади як інституту конституційного права України, розглянуто особливості інституту судової влади в системі конституційного права України.

The article analyzes domestic constitutional legislation on the judiciary and the status of judges, specifies the contents of the judiciary as an institution of the constitutional law of Ukraine, peculiarities of Institute of the judiciary in the system of constitutional law of Ukraine.
A Place and Role of Institute of Judicial Department in the System of Constitutional Right of Ukraine
Keywords: суд; сourt; судова влада; judicial power; судова система; legal system; правосуддя; the judiciary; інститут судової влади; Institute of the judiciary