Лексикологія: програма нормативної навчальної дисципліни - Гунчик, Ірина Олексіївна; Hunchyk, Iryna O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Жодна мова не може існувати без слів, тому багатство лексики – це багатство мови в цілому, у цьому і полягає важливість вивчення лексичних одиниць, починаючи від теорії слова та закінчуючи джерелами збагачення лексики. Це сприяє активному засвоєнню теоретичних знань та практичному їх використанню у майбутній професійній діяльності студентів. Курс теоретично узагальнює та систематизує відомості про словниковий склад сучасної французької мови, його місце в лексико-семантичній системі мови, закономірності та тенденції розвитку словникового складу французької та української мов.
Програма навчальної дисципліни «Лексикологія» підготовки «бакалавр», галузі знань: 0203 «Гуманітарні науки», спеціальності – 01 Освіта, за освітньою програмою – 014 Середня освіта (французька). Програма містить опис дисципліни та розподіл годин згідно навчального плану, змістове наповнення кредитів та модулів, питання для підсумкового контролю та список рекомендованої літератури.
Keywords: лексикологія; лексика; лексема; значення слова