Атрибутивні ознаки ємностей для збирання ягід (набирачі): за музейними колекціями - Дмитренко, Алла Адамівна (Національний музей історії України, 2022)
У статті висвітлюються основні атрибутивні ознаки ємностей для збирання дикорослих ягід зі збірок обласних і районних краєзнавчих музеїв, музеїв при селищних і міських радах, закладах освіти різних регіонів Правобережного Полісся України. Висвітлюються місцеві назви ємностей для збирання ягід; аналізуються матеріали та основні техніки виготовлення ємностей; розглядаються форми ємностей, їх місткість, способи кріплення та специфіка набирачів для різних ягід. Розкривається функція набирачів як міра зібраних ягід. Простежуються зміни у використанні ємностей для збирання ягід.
Keywords: атрибуція; музеї; збиральництво; дикорослі ягоди; набирачі для ягід; кераміка; плетіння; 398.3(477.81/.82):[630*28:621.798]:069.51