Вербалізація концепту HAUS як елемента німецькомовної картини світу - Близнюк, Людмила Миколаївна; Blyznyuk, Lyudmyla (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті йдеться про етимологію концепту HAUS у німецькій мові. Особлива увага приділяється способам вербалізації певного концепту в сучасній німецькій мові. Подаються характеристики концепту за словотвірними можливостями його імені. This article deals with the etymology of the concept HAUS in the German language. The special attention is paid to the means this concept verbalization in Modern German. The characteristic features of the concept according to its wordbuilding abilities are given.
Verbalisation of the Concept HAUS as an Element of the German-Speaking Picture of the World
Keywords: концепт; етимологія; понятійний аспект; образний аспект; оцінний аспект; композити; вільне словосполучення; стале словосполучення; concept; etymology; concept aspect; image aspect; evaluation aspect; compound words; free wordcombination; set expression