Переддипломна педагогічна практика - Потапова, Алла Геннадіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Практика здобувачів освіти є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія), освітньо-професійної програми Середня освіта (Географія. Економіка). Вона забезпечує єдиний комплексний підхід до організації навчальної підготовки, системності, безперервності і послідовності навчання студентів. Згідно з навчальним планом зі спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія), практика – важливий вид навчальної роботи. Вона покликана оптимально підготувати майбутніх фахівців до потенційної можливості роботи в ЗВО, підвищити їхній професійний рівень. Згідно з планом, на другому курсі другого (магістерського) рівня вищої освіти передбачено проведення переддипломної педагогічної (3 семестр) практики тривалістю 3 робочі тижні. Базою виробничої практики можуть бути організації та установи різних галузей та секторів освіти і науки різних форм власності, які забезпечені висококваліфікованими кадрами і відповідають вимогам силабусу практики відповідних освітніх рівнів. Практика покликана закріпити та поглибити знання, здобуті студентами у процесі теоретичного навчання, сформувати й удосконалити навички виконання професійних завдань. Тривалість практики – три тижні. Проходження практики відображається здобувачами освіти у щоденнику, в якому керівник практики від підприємства (установи чи організації) дає характеристику здобувачу освіти, оцінює його сумлінність, дисциплінованість, ставлення до виконання обов’язків, рівень засвоєння знань згідно силабусу практики.
Keywords: практика; 911.3:30+911.3:3(07)