Фітопатологія та фітосанітарна експертиза - Голуб, Валентина Олександрівна; Голуб, Сергій Миколайович; Єрмейчук, Тамара Музаффарівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
В методичних рекомендаціях представлено практичні роботи, що висвітлюють основні розділи навчальної програми вибіркового освітнього компоненту «Фітопатологія та фітосанітарна експертиза». До кожного заняття подається коротке пояснення теоретичного матеріалу, детально описана методика проведення практичних робіт. Запропоновані навчально-методичні рекомендації концентрують увагу студентів на практичному аспекті курсу, допомагають у засвоєнні навчального матеріалу з питань експериментальних досліджень в області фітопатології та фітосанітарної експертизи. Рекомендовано для здобувачів освітнього рівня «магістрр» спеціальностей Е1 Біологія та біохімія, Н4 Лісове господарство факультету біології та лісового господарства.
Keywords: Вегетативний спосіб розмноження; Нестатевий спосіб розмноження; Конідіальне спороношення; Коремії; Сумки (аски); Клейстотецій; Перитецій; Апотецій; Базидії; Хламідоспори; Тверда (кам'яна) сажка ячменю; Тверда сажка вівса; Летюча сажка пшениці; Пухирчаста сажка кукурудзи; Уредопустули; Телейтопустули; Лінійна (стеблова) іржа злаків; Бура іржа пшениці; Гельмінтоспоріоз ячменю; Борошниста роса злаків (попелюха); Ріжки жита; Аскохітоз гороху; Коренеїд буряка; Фітофтороз картоплі; Крапчаста мозаїка; Зморшкувата мозаїка; Чорна ніжка; Пероноспороз (несправжня борошниста роса); Борошниста роса (попелюха) огірків; Біла плямистість – септоріоз; Чорна гниль плодів помідорів; Верхівкова гниль; Парша яблуні і груші; Чорний рак яблуні; Плодова гниль яблуні і груші; Моніліоз кісточкових порід; Клястероспоріоз (дірчаста плямистість); Мільдью винограду; Попелюха (борошниста роса) аґрусу; Біла плямистість суниць; Звичайне шютте сосни; Сніжне шютте сосни звичайної; Бура сніжна пліснява хвої; Золотиста іржа хвої ялини; 581.2:632.913 (072)