Особливості правового регулювання інформаційної діяльності органів місцевого самоврядування на сучасному етапі (на прикладі Луцької міської ради) - Бузулук, Ольга С.; Buzuluk, O. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті досліджено діюче правове забезпечення та основні принципи діяльності органів місцевого самоврядування на прикладі Луцької міської ради. Проаналізовано основні нормативно-правові акти, якими керується міська рада у своїй інформаційній діяльності, визначено проблемні питання її правового регулювання та виокремлено його особливості. Визначено, що успішна інформаційна діяльність органів місцевого самоврядування є необхідною умовою для існування й розвитку незалежної держави. Інформаційній сфері відводиться головна роль і в формуванні свідомого громадянського суспільства. Основні законодавчі принципи інформаційної діяльності сформульовані, однак її правове регулювання потребує вдосконалення та додаткового тлумачення. Національне законодавство щодо інформаційної сфери потрібно привести у відповідність до світових норм. Ефективна діяльність системи місцевого самоврядування можлива за умови запровадження широких інформаційних зв’язків між органами місцевого самоврядування, державними управлінськими структурами і населенням (громадськістю). In the article the operating legal providing and basic principles of activity of organs of local self-government is investigational on the example of Lutsk city advice. The basic normative-legal acts are analysed which are followed by this city advice in the informative activity, the problem questions of its legal adjusting are certain and his features are selected. Certainly, that successful informative activity of organs of local self-government is a necessary condition for existence and development of the independent state. A leading role is taken an informative sphere in forming of conscious civil society. Basic legislative principles of informative activity are formed, however in it the legal adjusting needs perfection and additional interpretation. National legislation in relation to an informative sphere it is needed to bring to conformity with world norms. Effective activity of the system of local self-government is possible on condition of introduction of wide informative connections between the organs of local self-government, state administrative structures and population (by public).
Features of the legal adjusting of informative activity of the local self-government on the modern stage (on the example of the Lutsk city council)
Keywords: інформаційна діяльність; informative activity; органи місцевого самоврядування; organs of local self-government; правове регулювання; legal adjusting