Періодичні розв’язки нелінійних диференціальних рівнянь з імпульсною дією і вигляд точок порядку Шарковського - Собчук, Валентин Володимирович; Хітько, Іван Володимирович; Sobchuk, Valentyn V.; Khitko, Ivan V. (Київський національний університет ім. Т.Г. Шевченка, 2002)
В зв'язку з розвитком сучасного природознавства та техніки виникає необхідність дослідження нелінійних динамічних систем, у яких мають місце короткотривалі процеси або які знаходяться під дією зовнішніх сил, тривалістю яких можна знехтувати при складанні відповідних математичних моделей.