Синтаксичне функціонування граматичних категорій - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Національний університет “Острозька академія”, 2012)
У статті зреалізовано морфолого-синтаксичну концепцію опису граматичних категорій, розглянуто відмінок іменника та валентність дієслова в площині їхнього синтаксичного спрямування, з’ясовано особливості синтаксичної перспективи інших дієслівних та іменних категорійних одиниць. The article morpho-syntactic description of the concept of grammatical categories is implemented, the case is a noun and a verb valency in syntactic aspect is considered, especially syntactic perspectives of other verbal and nominal categorical units is identified.
The syntactic function of grammatical categories
Keywords: граматична категорія; відмінок; валентність; час; спосіб; вид; grammatical category; case; valence; time; mood; form