Особливості стану показників мозкового кровообігу в чоловіків, які зайняті в промисловості - Пшибельський, Володимир; Pshybelskyi, Vladimir (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано та вивчено особливості мозкового кровообігу в осіб чоловічої статі, які зайняті в про- мисловому виробництві, і тих, котрі проживають у відносно чистих екологічних зонах. Виявлено статистично відмінні значення церебрального кровообігу між двома групами досліджуваних. У групі осіб, зайнятих у промисловому виробництві, відзначено статистично нижчі значення показників періоду пульсового кровона- повнення, періоду повільного кровонаповнення й діастолічного індексу. Також у цій групі респондентів відзначено помірну асиметрію кровонаповнення та значне затруднення венозного відтоку з обох сторін досліджуваної ділянки. Простежено незначне зниження тонусу судин розподілу, що не є патологічним. У групі осіб екологічно чистих зон значення показників мозкового кровотоку перебуває в межах норми. Analyzed and studied the features of cerebral blood flow in males who are engaged in industrial production and persons living in a relatively ecologically clean areas. A statistically different values of cerebral blood flow between the two groups studied. In the group of persons employed in industrial production observed statistically lower values of pulse blood filling period, a period of slow and diastolic blood filling index. Also in these individuals observed moderate asymmetry blood supply and venous drainage trouble impressive on both sides of the investigated area. In the group of persons ecologically clean areas mentioned indicators are within normal limits. There is a slight decrease in vascular tone distribution, which is not abnormal.
The Impact of Industry on Cerebral Blood Flow in Males.
Keywords: промисловість; мозковий кровообіг; екологічно чиста зона; реоенцефалографія; industry; cerebral blood flow; ecologically clean area; rheoencephalography